Je eigen blog beginnen, hoe doe je dat?

Een blog beginnen is gemakkelijker dan je denkt. Je hebt er niet meer dan 10 euro per maand voor nodig en het is relatief simpel om het op te zetten. Als je al een idee hebt over welk onderwerp je blog zal gaan, ben je een heel eind. Nu is het zaak om de nodige software te installeren en je kan van start.

Wat is er al beschikbaar?

Dus je hebt je onderwerp en hier wil je zo veel mogelijk lezers mee trekken. Dat betekent dat je moet proberen een leegte te vullen op de markt. Doe dus goed onderzoek naar welke blogs met dat onderwerp al aanwezig zijn en wat ze nu zo populair maakt. Een voorbeeld van een populair mode blog is http://www.to-be-dressed.nl/blog/. Vind iets wat alle blogs met jouw onderwerp missen en laat dat als een rode draad door je teksten gaan.

Basis benodigdheden

Je hebt een interessant onderwerp en je weet hoe je het gaat aanpakken. Nu is het tijd om de nodige software te installeren op je computer en een plek te huren op de server. Met een kant en klare hostingpakket koop je voor rond de 10 euro per maand al een domeinnaam (bijvoorbeeld www.blog.nl) en een host. Als content management system (CMS) kan je WordPress gratis downloaden. Of beter nog, veel hostingpakketten zijn speciaal gericht op WordPress en installeren dit al automatisch op je computer. Nu kan je beginnen.

Een succesvol blog opbouwen

Het makkelijke werk is gedaan, nu sta je er alleen voor. Door veel te schrijven en vooral vol te houden kan je binnen een paar jaar een vaste groep bezoekers opbouwen. Maar hier is tijd voor nodig en dit gebeurt niet zomaar. Hou de onderwerpen interessant en origineel, schrijf regelmatig en hopelijk komen de lezers dan vanzelf.